Terma & Syarat


 1. Kadar sewaan kereta adalah dikira mengikut harga harian. Terdapat dua harga sewaan iaitu mengikut musim biasa (Low Season) atau/dan musim puncak (Peak Season).
 2. Tambahan jam akan dicaj 10% dari kadar harga sehari. Jika jam tambahan melebihi 6 jam akan dikira sewa penuh 1 hari.
 3. Kadar sewa termasuk indemniti penuh untuk kerosakan tidak sengaja kepada harta benda pihak ketiga dan kecederaan badan. Walau bagaimanapun, penyewa sentiasa bertanggungjawab untuk jumlah yang bersamaan dengan lebihan klausa tidak melebihi seperti jadual di bawah:

  Kumpulan CC Kenderaan Jumlah (RM)
  A Bawah 1000cc RM 1,500
  B 1001 - 1300cc RM 2,000
  C 1301 - 1500cc RM 2,500
  D 1501 - 2000cc RM 3,000
  E 2001cc dan keatas RM 5,000
 4. Penyewa yang perlu bertanggungjawab terhadap kerosakan akibat daripada menyalahi undang-undang, kecuaian, tindakan cuai, tayar pancit, tayar pecah, ralat bahan api, kekurangan elektrik kerana terlupa mematikan peranti elektrik, kehilangan atau kerosakan pada aksesori kenderaan dan kerosakan tingkap, cermin dan kereta bawah tanah.
 5. Sekiranya kemalangan atau kerosakan pada kenderaan disebabkan oleh kenderaan pihak ketiga, maka penyewa bertanggungjawab untuk mendapatkan semua butiran pihak ketiga seperti nombor pendaftaran kenderaan, nama pemandu dan nombor lesen memandu. Sekiranya tuntutan tidak boleh dibuat terhadap insurans pihak ketiga, oleh itu semua kerosakan akan ditanggung oleh penyewa tertakluk kepada lebihan klausa seperti yang dinyatakan dalam terma dan syarat no. 3.
 6. Penyewa dikehendaki memaklumkan syarikat kami dan membuat laporan polis dalam masa 24 jam dari masa kemalangan atau dari masa anda mengetahui kecurian atau kehilangan dan mendapatkan laporan polis secara bertulis.
 7. Penyewa bertanggungjawab ke atas semua bayaran letak kereta atau denda/kompaun Trafik/JPJ/MPLBP yang ditanggung semasa tempoh penyewaan.
 8. Tiada bayaran balik untuk sebarang pembatalan. Sebarang tarikh pindaan dan jenis kereta adalah tertakluk pada ketersediaan kereta. Sila hubungi kami terlebih dahulu.
 9. Wang cagaran tambahan perlu di bayar semasa mengambil kenderaan. Wang cagaran akan dipulangkan jika tiada apa-apa yang berlaku. Wang cagaran adalah seperti berikut:
  Motor - RM50
  Kereta - RM100
  MPV / VAN - RM200